Gyakran Ismételt Kérdések

Szükség van-e speciális szűrőkre a keringtetéses konyhai páraelszívóknál?

Igen, speciális zsír és szagszűrőre van szüksége. Ez általában betét formájában kapható, amelyben szaglekötő szénszemcsék találhatók. Fontos, hogy a szűrőt rendszeresen cserélje, lásd a használati utasítást.

A kezelési utasításban megadottnál gyakrabban kell leolvasztani a fagyasztómat. Mi lehet ennek az oka?

Az ajtószigetelés elhasználódhatott. Csukja be úgy az ajtót, hogy egy papírlapot tesz a szigetelés és fagyasztó közé. Ha a papírt könnyedén ki lehet húzni, akkor a szigetelés nem jó.

Milyen hőmérsékletnek kell lennie a hűtőben és a fagyasztóban?

Átlagosan a 3-4°C hőmérséklet a megfelelő 0 és 7°C szélső értékekkel. 7°C-on az ételek gyorsabban romlanak.

Jobb-e 4 az 1-ben mosogatószert használni, mintsem külön mosogatószert, sót és öblítőt?

Külön mosogatószer, só és öblítő használatakor beállíthatja azok mennyiségét az adott területen lévő víz minősége és a tisztítandó edény mennyisége alapján. A 4 az 1-ben vagy kombinált termékek használata ugyanakkor kényelmesebb.

Szükség van az öblítőszer használatára a mosogatógépnél?

Mi javasoljuk az öblítőszer-adagoló használatát. Az öblítőszer alapvető fontosságú az edények jó szárításához. A mosogatógép használata előtt ne felejtse el feltölteni az öblítőszer-adagolót.

Az asztali hűtőt elhelyezhetem-e a konyhapult alá?

Igen, de hagyjon elegendő helyet a szellőzésnek.

Miért nem használhatok rendes asztali sót a mosogatógépben?

Az asztali só olyan összetevőket is tartalmaz, amelyek károsíthatják a mosogatógépet.

Mennyi mosószert használjak az egyes mosásokhoz?

Ez függ a víz keménységétől és a ruha szennyezettségétől. Lágyabb víz esetén valamivel kevesebbre van szükség, mint kemény víz esetén - ugyanakkor, minél piszkosabbak a ruhák, annál több mosószerre van szükség a kitisztításukhoz. A pontos útmutatót a mosószer csomagolásán találhatja. Ha a mosás végén szappannyomok maradnak a ruhán, akkor valószínűleg túl sok mosószert használ.

Hogyan tisztítsam és ápoljam a rozsdamentes felületeket?

Néhány tanács rozsdamentes acél felületek tisztításához és ápolásához:
Használjon rozsdamentes acél tisztítószert és fényesítőszert. Látogassa meg tartozékboltunkat az ajánlott Wpro termékekért.
Használjon folyékony mosószert vagy általános tisztítószert. Öblítse le tiszta vízzel, és törölje szárazra puha, szöszmentes ronggyal.
A kemény víz okozta foltokhoz használjon ecetet.
Ne használjon szappanos fémszivacsot, dörzsit, főzőlap fényesítő krémet, fémdörzsit, kőmosott rongyot illetve bizonyos papírtörlőt típusokat, mert sérülést okozhatnak a felületen.

Mikor kell az adagolóba öblítőszer töltenem?

A LED kijelző kigyullad, ha öblítőszer kell betölteni. Az öblítőszer segíti a szárítást, és megakadályozza azt, hogy az üvegek homályossá váljanak.

Mennyi mosogatószert használjak a mosogatógéphez?

A használandó mosogatószer mennyisége függ a víz keménységétől és a használt mosogatószer fajtájától. Ha keveset használ, akkor az edények esetleg nem lesznek teljesen tiszták. Ha lágy víznél túl sokat használ, akkor az üvegtárgyak megkarcolódhatnak, sérülhetnek. Ha nem ismeri a víz keménységét, kérdezze meg a helyi vízműveket. Nézze meg a mosogatószer csomagolásán lévő ajánlásokat.

Mi a minimális távolság a főzőlap és a páraelszívó között?

A 7500W-nál kisebb teljesítményű Whirlpool gázfőzőlapoknál a minimális távolság 65 cm. A 7500W feletti főzőlapoknál a legkisebb távolság 75 cm. Az elektromos főzőlapoknál 65 cm távolság szükséges.

Halételt készítettem a mikrohullámú sütőben. Hogyan távolíthatom el a kellemetlen illatot?

Melegítsen egy csésze vizet pár csepp citrommal körülbelül egy percig, és a szag eltűnik.

Mi okozza néhány ruhán a bolyhosodást?

Sok szintetikus ruhán kis szálakból csomók keletkeznek, amelyek a ruhához tapadnak. Távolítsa el ezeket a boltokban kapható textilborotvával.

Miért javasolja néhány ruhakereskedő, hogy kifordítva mossuk a ruhát?

A mosógépben a ruhák sokszor kifordulnak a mosási ciklus során. Esetleg érdemes a ruhákat már a mosás előtt kifordítani, így csökkenthető a szövet "jó" oldalának dörzsölődése, ezzel csökken a "bolyhosodás", és meghosszabbodik bizonyos anyagok élettartama, például a kordszöveteké. Ezen kívül jobban védve vannak a hímzések, matricák és hasonlók.

Indukciós főzőlapok speciális edényt igényelnek?

Mágnesezhető edények és lábasok használhatók az indukciós főzőlapokhoz. Ezt könnyedén ellenőrizheti egy hűtőmágnes segítségével. Ha a mágnes odatapad az edény aljára, akkor az megfelelő a főzőlapjához.

Mekkora szabad helyet hagyjak a hűtőszekrény körül?

A szabadonálló hűtőszekrényeknél készülék felett 5 cm-t, míg a készülék mögött 10 cm-t érdemes hagyni. Így a keletkezett hő könnyen eltávozik és ez csökkenti az energiafelhasználást is. Beépíthető készülékeknél a termékspecifikáció tartalmazza a szükséges mérteket.

Mi a különbség a kondenzációs és a légkivezetéses szárító között?

A légkivezetéses szárítókat szellőzőcsővel szállítjuk, ami a kültérre vezeti ki a levegőt. A kondenzációs szárítók jelentik az ideális megoldás lakások esetén, mivel a vízpárát lecsapatják, és egy tartályba gyűjtik össze, így nincs szükség szellőzőnyílásra, és a gép bárhol elhelyezhető a helyiségben.

Mikor van szükség előmosásra?

Csak akkor, ha a mosnivaló erősen szennyezett.

Használhatom a gáz főzőlapot áramkimaradás esetén?

Hosszabb áramkimaradás esetén az égők gyufával gyújthatók meg. Tartson égő gyufát az égőhöz, és forgassa el a gombot maximális láng helyzetbe.

Megfelelően fog-e működni a fagyasztó, ha túl hideg vagy túl meleg van a garázsban?

A hőmérsékletet megfelelően kell beállítania. A helyes működéshez a hőmérséklet nem mehet 10°C alá, illetve 30°C fölé. Ha a hőmérséklet 10°C-nál alacsonyabb, a termosztát a normál hőmérsékletnél hidegebb hőmérséklet miatt nem engedi, hogy a készülék bekapcsoljon. Minél melegebb a környezeti hőmérséklet (30°C fölött), a készülék annál többet működik, és kevésbé lesz hatékony.

Összehasonlítás ( Készülékek )

Kérjük adjon meg másik terméket az összehasonlításhoz.