Hagymaleves

Elkészítés
15 perc

Főzés
12 perc

Egy ízletes, kiegyensúlyozott első fogás, mely tökéletes télen, ha fel szeretne melegedni. A francia konyha klasszikusa, amely nagyon népszerű Olaszországban is.

Hozzávalók

  • 200 g hagyma
  • 30 g vaj vagy margarin
  • 500 ml alaplé
  • 1 levél babérlevél
  • csipetnyi só
  • csipetnyi bors

Elkészítés

1. Hámozza meg és vékonyan szeletelje össze a hagymát. Helyezze át egy mikrohullámálló edénybe a vajjal. Fedje le és főzze 750W-on 5-6 percig.

2. Adja hozzá az alaplevet és a babérlevet, és főzze további 5-6 percig, amíg a leves el nem kezd forrni. Sózza-borsozza.

3. Ossza szét a levest 2 leveses tálba, majd szórja meg 40g parmezánnal.

4. Helyezze az edényeket a mikrohullámú sütőbe egyenként a felső részre, és főzze a grill funkció segítségével, amíg a sajt meg nem olvad és a teteje aranybarna színű lesz.

5. Tálalja akár 2 szelet kennyérrel személyenként.

Összehasonlítás ( Készülékek)

Kérjük adjon meg másik terméket az összehasonlításhoz.