Lazacfilé spárgával

Elkészítés
1 perc

Főzés
1 perc

Egy klasszikus, ínycsiklandozó recept. A lazac nagyon finom hal, amely tökéletesen illeszkedik a zöld spárga édességéhez és a fehér spárga finomságához.

Hozzávalók

  • 2–3 teáskanál friss narancslé
  • 1 teáskanál friss citromlé
  • ½ teáskanál narancshéj
  • 6 teáskanál olivaolaj
  • ½ csokor metélőhagyma
  • 300 g fehér sprága
  • 250 g zöld spárga
  • 1 kisebb piros chilli paprika
  • 2 (200g darabonként) lazacfilé
  • - só és bors

Elkészítés

1. Keverjük össze a narancslevet, a citromlevet és a reszelt narancshéjat egy csipet sóval és borssal. Öntse az olivaolajba. A finomra vágott metélőhagymát adja hozzá a keverékhez. Fedje le és hagyja állni a vinaigrette-t 1 órán át szobahőmérsékleten.

2. Mossa le a spárgát, hámozza le a fás, külső héját és vágja le a végét. Spárga hámozó segítségével szeljen vékony szeleteket a spárgából. Kombinálja 2 evőkanál vinaigrette-del, majd sózza és borsozza. Magozza ki a chilli paprikát, vágja apró darabokra. Adja hozzá a spárgához és az egész keveréket helyezze egy megfelelő méretű tálba.

3. Sózza-borsozza a lazacfilét. A lapos részével lefele, helyezze a tálba a spárgás keverék tetejére. Fedjük le és főzzük a mikrohullámú sütőben 650 W-on 10-12 percig. Akkor főtt meg rendesen a lazac, ha a közepe már nem áttetsző. Locsolja meg a megmaradt vinaigrette-vel a kész étel tetejét, majd tálálja.

Összehasonlítás ( Készülékek)

Kérjük adjon meg másik terméket az összehasonlításhoz.