Sáfrányos gombás rizotto

Elkészítés
30 perc

Főzés
27 perc

Miért választana a sáfrányos rizotto vagy a gombás rizotto között? A két nagyszerű klasszikus étel íze könnyedén kombinálható az ínyenc szájúaknak született receptben.

Hozzávalók

  • 1 kisebb öszeaprított hagyma
  • 1 összetörve gerezd fokhagyma
  • 25 g vaj
  • 30 g szárított gomba
  • 1 tasak  sáfrány
  • 350 g rizs
  • 100 ml száraz fehér bor
  • 50 g reszelt sajt
  • 700 m forrásban lévő ízletes alaplé - mikrohullámozható edényben 5-6 percig melegíthetjük

Elkészítés

1. A gombákat forró (nem forrásban lévő) vízben áztassa addig, amíg fel nem puhulnak. A felesleges vizet öntse le. Vágja fel a gombát és a hagymát majd keverje össze őket fokhagymával és vajjal egy mikrohullámozható edényben. Fedjük le és helyezzük a mikrohullámú sütőbe 4 percre 750W-ig, majd a sütési idő felénél keverje meg egyszer.

2. adja hozzá a rizst és a bort, keverje meg és helyezze vissza a mikrohullámú sütőbe fedetlenül 3 percre 750 W-on.

3. Öntsük az alapléhez és a sáfárnyhoz, keverjük össze, fedjük le és főzzük 750 W-on 6-7 percig. Óvatosan keverjük újra meg, és folytassuk a főzést 750 W-on 7-8 percig.

4. Vegye ki a mikrohullámú sütőből, adjon hozzá reszelt sajtot és jól keverje meg. Hagyja állni néhány percig tálalás előtt és élvezze a finom ízeket.

Összehasonlítás ( Készülékek )

Kérjük adjon meg másik terméket az összehasonlításhoz.