Töltött paprika

Elkészítés
25 perc

Főzés
18 perc

A piros és zöld paprikával színt csempészhet az étekzésbe, a marhahúsos töltelékkel pedig főfogássá válik az étel.

Hozzávalók

  • 4 (kb. 800 g) zöld vagy piros színű paprika
  • 400 g sovány darált marhahús
  • ½ összeaprított hagyma
  • 1 tojás
  • 30 g kockára vágott vaj
  • 1 ½ evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál tej vagy víz
  • - só
  • - bors
  • - curry por
  • - kakukkfű
  • - aromás fűszerek
  • 2-3 evőkanál paradicsomszósz vagy víz

Elkészítés

1. A paprikát vízszintesen vágja ketté. Távolítsa el a fehér réteget és a magokat.

2. A marhahúst keverje el hagymával, tojással, zsemlemorzsával, tejjel vagy vízzel, sóval, borssal, curry porral, kakukkfűvel és (friss vagy szárított) aromás fűszernövényekkel. Addig keverje, amíg az összes összetevő megfelelően összeáll.

3. Töltse meg a paprikákat a keverékkel, és egy kizsírozott mikrohullámálló edénybe helyezzük őket. Szórja meg a zsemlemorzsával és kockára vágott vajjal a tetejét. Öntsön vizet vagy paradicsomlevet a paprikák körül, az edény aljára.

4. Helyezze az edényt a forgótányérra és főzze a kombinált grill és mikrohullámú funkció használatával 350W-on 15-18 percig, majd elkészülés után tálalja.

Összehasonlítás ( Készülékek)

Kérjük adjon meg másik terméket az összehasonlításhoz.