Zabpelyhes sütemény

Elkészítés
15 perc

Főzés
7 perc

Tökéletes mind a reggeli, mind a délutáni tea esetében. Könnyen elkészíthető, mindenki számára kellemes élmény.

Hozzávalók

  • 50 g vaj vagy margarin
  • 25 g hengerelt zab
  • 55 g liszt
  • 65 g cukor
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 teáskanál tejszín
  • 3-4 teáskanál melasz
  • - sütőpapír

Elkészítés

1. A vajat egy fedett mikrohullámálló edényben olvassza meg 350 W-on 1½-2 percig. Miután a vaj megolvadt, adja hozzá a többi összetevőt, és óvatosan keverje össze, amíg egy sima tészta keletkezik.

2. Vágjon ki három kört néhány sütőpapírból, ügyelve arra, hogy minden kör azonos átmérőjű legyen, mint amekkora a crisp® tál. Helyezze az egyik lapot a crisp® tálra az első adag keksz készítéséhez.

3. Ossza 3 egyenlő részre a keksz keveréket. Az egyik adagból készítsen 6 egyforma méretű golyócskát. Rendezze el őket a sütőpapíron a tálba és lapítsa ki őket. Helyezze tálat a mikrohullámú sütőbe, és süsse a crisp® funkció használatával 3-4 percig, amíg világos aranyszínűvé válik.

4. Távolítsa el a kekszet tartó papírt a crisp® tálból és hagyja lehűlni egy sima hőálló felületen.

5. Készítse el a keksz második és harmadik adagját is ugyanígy, de csökkentse 1 perccel a sütési időt.

Összehasonlítás ( Készülékek)

Kérjük adjon meg másik terméket az összehasonlításhoz.