Zöldséges Ratatouille

Elkészítés
25 perc

Főzés
16 perc

Egy zöldséges köret, ami eredetileg a Provençale konyhából eredeztethető. Neve a francia "touiller" -ből származik, ami a zöldségek keverését jelenti. A ratatouille friss zöldségek fesztiválja, amely tökéletes szinte minden ételhez.

Hozzávalók

  • 150 g hagyma
  • 300-400 g  padlizsán vagy cukkini
  • 300 g paprika
  • 200 g konzerves paradicsom
  • 1 levél babérlevél
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 fokhagymagerezd
  • 1 evőkanál olaj
  • csipetnyi só
  • csipetnyi bors

Elkészítés

1. Hámozza meg és szeletelje fel a hagymát, darabolja fel apróra a fokhagymát és helyezze ezeket egy 2literes, mikrohullámozható edénybe az olajjal. Fedje le és főzze 750 W-on 3 percig.

2. Mossuk meg a zöldségeket, és kockázzuk fel a padlizsánokat vagy a cukkinit. Magozza ki a paprikát, és vágja csíkokra, majd helyezze a zöldségeket az edénybe. Adja hozzá a babérlevelet, hogy az ízek jól keveredjenek. Fedje le és főzze 5 percig 750 W-on.

3. Adja hozzá a konzerv paradicsomot, és folytassa a főzést a fentiek szerint további 5-8 percig. Adja hozzá a kakukkfüvet, a sót és a borsot, és jól keverje össze. Ha egy kis extrára vágyik: amennyiben kedveli a fűszeres ízeket, adjon hozzá chilit és néhány szem morzsolt kolbászt.

Összehasonlítás ( Készülékek)

Kérjük adjon meg másik terméket az összehasonlításhoz.