Almás rétes

Elkészítési idő
15 Perc
Főzési idő
12 Perc
A rétes desszert származási helye Trentino Alto Adige, habár maga a recept Törökországból eredeztethető. Trentino Alto Adige sikeresnek bizonyult az almaültetvények nagy számának köszönhetően is, ami a fő alapanyaga a desszert töltelékének a mazsola, fenyőmag és a fahéj mellett.

Hozzávalók

  • 250 g leveles tészta (fagyasztott)
  • 300 g főzhető alma
  • 50 g mazsola
  • 1 reszelt narancshéj
  • 50 g lekvár
Lépések

1. A fagyasztott levelestészta kiolvadását követően nyújtsa ki a tésztát téglalap alakúra (30x25 cm).

2. Áztassa meleg vízbe a mazsolákat, az almákat hámozza meg és szeletelje fel.

3. Az almaszeleteket oszlassa el a tészta felületén. A beáztatott mazsolákat itassa szárazabbra, majd szórja az almaszeletek tetejére. Ezután adjon hozzá egy kis reszelt narancshéjat és lekvárt.

4. Hajtsa félbe a tésztát és csípje be a végeit, hogy a tölteléket lezárja.

5. Csúsztassa be a megnedvesített crisp® tálra a rétest, majd kenje meg egy kevés tejjel a tetejét, majd süssük a crisp® funkció segítségével 10-12 percig.