Gombakrémleves

Elkészítési idő
30 Perc
Főzési idő
22 Perc
Van jobb felmelegítő leves télen, mint ami bársonyosan krémes és finom? A leves finomságát fokozza a gomba intenzív íze, amely biztos találatot jelent.

Hozzávalók

  • 250 g tisztított és feldrabolt gomba
  • 30 g  vaj vagy margarin
  • 1 kisebb vékonyra vágott hagyma
  • 1 ½ evőkanál liszt
  • 250 ml tej
  • 500 g  zöldség alaplé
  • csipetnyi só és bors
Lépések

1. Olvassza fel a vajat 1-2 perc alatt egy mikrohullámozható edényben
350W-on.

2. Adja hozzá a felszeletelt gombát és a hagymát, majd főzze 8-10 percig 750W-on; kevergessük a főzés alatt. Adjon hozzá lisztet és keverje meg.

3. Fokozatosan adja hozzá az alaplevet, majd keverje meg.

4. Helyezze az edényt a mikrohullámú sütőbe és főzze az ételt 750W-on 6-7 percig, főzés alatt kétszer kavarja meg. Adjon hozzá tejet és kavarja ismét, majd 3-4 percig 750W-on főzze. Ezután pürésítse össze, adjon hozzá sót, borsot vagy esetleg szójaszószt az ízesítéshez és már tálalhatja is.

5. Ha egy kis extrára vágyik: szórjon a tetejére friss, aprított petrezselymet és tálalja pirítóssal.