Kéttónusú csokoládéhab Whirlpool i100 indukciós főzőlapon készítve

Elkészítési idő
75 Perc
Főzési idő
20 Perc
Csokoládéból készült finomság, amely egy olyan összetevő, amely jót tesz a testünknek és az elménknek, köszönhetően annak, hogy felszabadítja a természetes jó közérzetet.

Hozzávalók

  • 100 g Étcsokoládé tábla
  • 100 g Fehér csokoládé tábla
  • 200 ml Friss tejszínhab
  • 30 g Porcukor
  • 1 Narancshéj
  • 1 tasak Sáfrány
  • 8 db Sáfránybibe a díszítéshez
Lépések

1. Kapcsolja be a Whirlpool i100 indukciós főzőlapot, majd nyomja meg a "6th Sense" (6. Érzék) gombot, és válassza ki az Olvadás funkciót a kijelzőn.

2. Helyezzen egy serpenyőt a főzőlapra, és indítsa el a funkciót az "OK" megnyomásával

3. Helyezze az étcsokoládét a serpenyőbe, és hagyja teljesen felolvadni

4. Ismételje meg a műveletet a fehér csokoládé táblával

5. Egy tálban habosra verjük a tejszínt a cukorral és félretesszük

6. Egy tálba öntjük az étcsokoládét, majd hozzáadjuk a felvert tejszín felét és óvatosan összekeverjük

7. A második tálba adjuk hozzá a fehér csokoládét, a maradék tejszínt és óvatosan keverjük össze

8. Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat az étcsokoládéhoz

9. Adjuk hozzá a sáfrányt a fehér csokoládéhoz, és jól keverjük össze

10. A poharak aljába öntjük az étcsokoládé mousse-t, és befedjük a fehér csokis mousse-szal és a sáfránnyal.

11. Díszítsük narancshéjjal és sáfránybibékkel

12. Tálalás előtt legalább egy órára hűtsük le a mousse-t