Mediterrán stílusú rántott padlizsán

Elkészítési idő
20 Perc
Főzési idő
Chef plus: 9 perc
A hagyományos "melanzane alla parmigiana" elegáns újraértelmezése, a Crisp Fry beállításnak köszönhetően enyhén átsütve. Finom előétel, amely még nyáron is kiváló, vagy ízletes zöldségétel hús vagy hal alternatívájaként.

Hozzávalók

  • 300 g padlizsán
  • 200 g kenyérmorzsa
  • 2 levél bazsalikom
  • 1 kanálnyi édes paprika
  • 2 tojás
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g koktélparadicsom
  • 50 g parmigiano reggiano
  • 4 kanálnyi extra szűz olívaolaj
  • egy csipet só
  • egy csipet fehér bors
Lépések

1. Reszeljük le a parmezán sajtot, és vágjuk félbe a koktélparadicsomokat.

2. Turmixoljuk össze a paradicsomot az olajjal, sóval és borssal, majd adjuk hozzá a parmezán sajtot.

3. Aprítsa fel a bazsalikomot, és tegye egy tálba a zsemlemorzsával és a paprikával, majd ízesítse olajjal, sóval és borssal.

4. A padlizsánokat meghámozzuk, és kb. 1,5 cm vastag téglalapokra vágjuk.

5. A téglalapokat lisztbe, majd a felvert tojásba mártjuk.

6. Ezután mártsa a zsemlemorzsába, nyomkodja meg, hogy a bevonat megtapadjon, és tegye a Crisp tányérra.

7. Tegye a Crisp tányért a mikrohullámú sütőbe, válassza a Crisp Fry lehetőséget, és állítsa be a sütési időt 14 percre és 30 másodpercre.

8. Tálalja forrón a krémes koktélparadicsommal és parmezán sajttal, miután a mikrohullámú sütőben 750 W-on 1 percig melegítette azokat.