Mézes-mázos párolt lazac lime-mal és málnával

Elkészítési idő
20 Perc
Főzési idő
10 Perc
A méz és a málna édessége, a lime savanykás jegye és a lazac íze a Whirlpool W7 - W Collection 100%-os gőzfunkcióinak finomságával egyesül. Egy recept, amely egy kis édességgel kielégíti az érzékeit.

Hozzávalók

  • 600 g friss lazac filé
  • 30 g méz
  • 100 g málna
  • 20 ml balzsamecet
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 lime
  • egy csipetnyi rózsaszín bors
  • egy csipetnyi tengeri só
Lépések

1. Egy tálban keverjük össze a mézet és a lime levét

2. Tegye a lazacfilét egy tálcára, majd kenje meg a mézes keverékkel, és ízesítse egy csipetnyi őrölt rózsaszín borssal és tengeri sóval.

3. Helyezze be a sütőbe a gőzben való sütéshez egy speciális perforált tepsire

4. Töltse fel a tartályt folyó vízzel, amíg a kijelzőn megjelenik, hogy a tartály megtelt

5. Válassza a Pure Steam funkciót, majd állítsa a hőmérsékletet 95°C-ra és a sütési időt 10 percre

6. A málnát turmixold össze a balzsamecettel és a bazsalikomlevelekkel

7. A lazacfiléket a málnapürével és a főzőlevekkel elrendezzük a tálaló tányérokban

8. Díszítsük friss bazsalikomlevéllel és tálaljuk