Mézes-mázos párolt lazac lime-mal és málnával

  • Hivatkozás másolása a vágólapra
Mézes-mázos párolt lazac lime-mal és málnával main image
Kapcsolódó termék:
SteamSense
Fedezz fel
Képesség
Könnyű
Elkészítési idő
20 Perc
Főzési idő
10 Perc
Hány főre
4 fő
A méz és a málna édessége, a lime savanykás jegye és a lazac íze a Whirlpool W7 - W Collection 100%-os gőzfunkcióinak finomságával egyesül. Egy recept, amely egy kis édességgel kielégíti az érzékeit.
Mézes-mázos párolt lazac lime-mal és málnával ingredients
Gluténmentes
Pescetárius
Mindenevő

Hozzávalók

  • Friss lazac filé 600 g
  • Méz 30 g
  • Málna 100 g
  • Balzsamecet 20 ml
  • Friss bazsalikom 1 csokor
  • Lime 1
  • Rózsaszín bors egy csipetnyi
  • Tengeri só egy csipetnyi
Mézes-mázos párolt lazac lime-mal és málnával - video cover

Lépések

1. Egy tálban keverjük össze a mézet és a lime levét
2. Tegye a lazacfilét egy tálcára, majd kenje meg a mézes keverékkel, és ízesítse egy csipetnyi őrölt rózsaszín borssal és tengeri sóval.
3. Helyezze be a sütőbe a gőzben való sütéshez egy speciális perforált tepsire
1. Mézes-mázos párolt lazac lime-mal és málnával - step1
2. Mézes-mázos párolt lazac lime-mal és málnával - step2
3. Mézes-mázos párolt lazac lime-mal és málnával - step3
4. Töltse fel a tartályt folyó vízzel, amíg a kijelzőn megjelenik, hogy a tartály megtelt
5. Válassza a Pure Steam funkciót, majd állítsa a hőmérsékletet 95°C-ra és a sütési időt 10 percre
6. A málnát turmixold össze a balzsamecettel és a bazsalikomlevelekkel
4. Mézes-mázos párolt lazac lime-mal és málnával - step4
5. Mézes-mázos párolt lazac lime-mal és málnával - step5
6. Mézes-mázos párolt lazac lime-mal és málnával - step6
7. A lazacfiléket a málnapürével és a főzőlevekkel elrendezzük a tálaló tányérokban
8. Díszítsük friss bazsalikomlevéllel és tálaljuk
8. Mézes-mázos párolt lazac lime-mal és málnával - step8
SteamSense

Kapcsolódó termék:

SteamSense

A SteamSense technológia lehetővé teszi, hogy ételeit gőz hozzáadásával készítse el. A gőz-sütésnek köszönhetően az ételek sütés közben megőrzik tápanyagtartalmukat, nem száradnak ki, de mégis finom, ízletes ropogós külsőt és lágy puha belső részt kapnak.
Vonatkozó receptek