Spenótos ricottás pite

Elkészítési idő
25 Perc
Főzési idő
12 Perc
Egyszerű, finom, klasszikus. Kiváló előétel és második fogás, valamint hidegen is ízletes és finom.

Hozzávalók

  • 500 g leveles tészta
  • 500 g fagyasztott spenót
  • 300 g sózott ricotta
  • 1 tojás sárgája
  • 30 g parmezán
  • 30 g pecorino
  • - szerecsendió
  • csipetnyi bors
  • 5 reszelt, feldarabolt sajt
  • egy kevés tej
Lépések

1. Addig forraljuk a spenótot, míg meg nem puhul, majd öntsük le róla a felesleges vizet. Darabolja össze a spenótot, majd keverje össze egy tálban ricottával, tojással, parmezánnal, pecorinoval, borssal és szerecsendióval.

2. Szórja meg a crisp® tálat zsemlemorzsával. Nyújtsa ki a levelestésztát a belisztezett munkafelületen és ossza ketté. Gondoskodjon arról, hogy mindkét fél elég nagy legyen, és úgy legyen formázva, hogy a crisp® tálat be tudja fedni. Béleljük ki a tálat a tészta egyik felével meggyőződve arról, hogy a tészta széle enyhén vastagabbra van hagyva.

3. A tészta alját fedjük be sajt szeletekkel, majd oszlassuk el egyenletesen a spenótos sajtos keveréket a tetején. A maradék tésztát helyezzük ennek a tetejére. A tészták széleit csípkedje össze, és egy villával formázza meg. Egy ecsettel kenjünk meg a tetejét tojássárgájával és egy kis tejjel. Süsse 12 percig a crisp® funkció segítségével.