Sült marhapofa bélszín nyers borsóval

Elkészítési idő
20 Perc
Főzési idő
Chef plus: 7 perc
Supreme: 8 perc
Tökéletesen átsütött, zsenge, grillezett marhapofa szeletek, finom borsókrémmel és burgonyával tálalva.

Hozzávalók

  • 700 g marhahús filé
  • 50 g vaj
  • 2 szál rozmaring
  • 2 csillagánizs
  • 1 kanálnyi boróka
  • 200 g friss borsó
  • 150 g krumpli
  • 4 kanálnyi extra szűz olívaolaj
  • 1 csipet fekete bors
Lépések

1. Töltse fel a gőzölő alját vízzel a jelzett szintig. Tegye bele a kosarat, majd tegye bele a borsót és a vékony szeletekre vágott burgonyát. Tegye rá a fedelet, és a mikrohullámú sütőben 750 W-on 6 percig gőzölésre állítsa be.

2. Tegyük az olajat, a rozmaringot, a borókát, a csillagánizst, a sót és a borsot egy tálba.

3. Hagyja a szűzpecsenye szeleteket fél órán át pácolódni az olajban és a fűszerekben a hűtőszekrényben.

4. Helyezze az üres Crisp tányért a mikrohullámú sütőbe, és 2 percre állítsa Crisp fokozatra, hogy előmelegedjen.

5. Vegye ki a mikrohullámú sütőből, és óvatosan helyezze rá a szűzpecsenyéket.

6. Tegye vissza a Crisp tányért a mikrohullámú sütőbe, és folytassa a sütést, további 4 percig állítsa Crisp fokozatra.

7. Ha kész, vegye ki a szűzpecsenyéket, és vágja csíkokra.

8. Díszítsük úgy, hogy egy kanál segítségével a tál aljára tesszük a borsókrémet és a burgonyát, majd hozzáadjuk a nyers borsót, és tálaljuk.

9. Díszítse színes ehető virágokkal.