Szezonális zöldségmozaik

Elkészítési idő
25 Perc
Főzési idő
Chef plus: 7 perc
Teljes mértékben zöld étel, sokféle aromával, pezsgőecettel és fűszernövényekkel gazdagított ízvilággal.

Hozzávalók

  • 50 g zöldbab
  • 50 g friggitelli (édes olasz paprika)
  • 4 mángold levelek
  • 100 g cukkini virággal
  • 4 cukkini virágok
  • 20 ml pezsgőecet
  • 20 g petrezselyem
  • 10 g tárkony
  • 20 g ánizs
  • 30 ml extra szűz olívaolaj
  • egy csipet fehér bors
Lépések

1. Vágjuk fel a cukkinit darabokra, hosszában pedig a virágos cukkinit és a cukkinivirágokat.

2. Tegye az olajat, a fűszernövényeket, a pezsgőecetet, a sót és a borsot a turmixgépbe.

3. Turmixoljuk 2 percig, majd szűrőn átpasszírozzuk, hogy sima, bársonyos mártást kapjunk.

4. A friggitelli paprikát szeletelje fel, a zöldbabot pedig hosszában vágja fel.

5. Töltse meg a párolóedény alját a jelzett szintig vízzel, helyezze bele a kosarat, és helyezze el benne az összes apróra vágott zöldséget, majd fedje le a fedővel.

6. Tegye a párolóedényt a mikrohullámú sütőbe, válassza a Steam lehetőséget, és állítsa be az időt 7 percre.

7. Rendezzük el a zöldségeket a tányéron, kis halmot alkotva, fűszerezzük az olaj- és fűszerkeverékkel, és díszítsük ehető virágokkal.