Tejszínes és málnás mille-feuille

Elkészítési idő
25 Perc
Főzési idő
Chef plus: 9 perc
Supreme: 11 perc
Egy nagyszerű klasszikus étel ínyenc változata a leveles tészta és a tejszín kiegyensúlyozott kombinációjával, kis finom adagokban tálalva, virágokkal és extra friss málnával díszítve.

Hozzávalók

  • 150 g leveles tészta
  • 4 tojássárgája
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 2 kanálnyi porcukor
  • 50g málna
  • 1 vaníliarúd
  • ½ citrom
Lépések

1. A tojássárgáját a cukorral egy tálban verjük simára és habosra.

2. Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, és keverjük jól össze.

3. Adjuk hozzá a tejet, a vaníliarudat és a citromhéjat, majd keverjük simára.

4. Fedjük le a tálat mikrohullámú sütésre alkalmas átlátszó fóliával, és tegyük be a mikrohullámú sütőbe: 750 W-ra állítva 2 percig 2 adagra, 4 percig 4 adagra.

5. Közben a leveles tésztát kinyújtjuk, és kb. 1 ujjnyi széles téglalapokra vágjuk.

6. Helyezze a téglalapokat a speciális Crisp tányérra, és szórja meg porcukorral.

7. Tegye a Crisp tányért a mikrohullámú sütőbe, válassza a Crisp lehetőséget, és állítsa be a sütési időt 11 percre.

8. Ha a leveles tészta megsült, állítsa össze a tortát úgy, hogy a krémrétegeket vízszintesen elhelyezett leveles tésztarétegekkel váltakozva elrendezi a tányéron. Ezután málnával díszítjük, és kis ehető virágokkal borítjuk.