Töltött paprika

Elkészítési idő
25 Perc
Főzési idő
18 Perc
A piros és zöld paprikával színt csempészhet az étkezésbe, a marhahúsos töltelékkel pedig főfogássá válik az étel.

Hozzávalók

  • 4 (kb. 800 g) zöld vagy piros színű paprika
  • 400 g sovány darált marhahús
  • ½ összeaprított hagyma
  • 1 tojás
  • 30 g kockára vágott vaj
  • 1 ½ evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál tej vagy víz
  • - só
  • - bors
  • - curry por
  • - kakukkfű
  • - aromás fűszerek
  • 2-3 evőkanál paradicsomszósz vagy víz
Lépések

1. A paprikát vízszintesen vágja ketté. Távolítsa el a fehér réteget és a magokat.

2. A marhahúst keverje el hagymával, tojással, zsemlemorzsával, tejjel vagy vízzel, sóval, borssal, curry porral, kakukkfűvel és (friss vagy szárított) aromás fűszernövényekkel. Addig keverje, amíg az összes összetevő megfelelően összeáll.

3. Töltse meg a paprikákat a keverékkel, és helyezze őket egy kizsírozott mikrohullámálló edénybe. Szórja meg a zsemlemorzsával és kockára vágott vajjal a tetejét. Öntsön vizet vagy paradicsomlevet a paprikák köré, az edény aljára.

4. Helyezze az edényt a forgótányérra és főzze a kombinált grill és mikrohullámú funkció használatával 350W-on 15-18 percig, majd elkészülés után tálalja.