Héjában sült burgonya

Elkészítési idő
20 Perc
Főzési idő
20 Perc
Egyszerű, olcsó köret, amely rengeteg főfogást kísérhet. Annak érdekében, hogy valami különlegeset alkosson, a burgonyát egy kis vajjal fűszerezheti, ahogy általában az USA-ban szokták készíteni.

Hozzávalók

  • 4 (kb. 200-250 g darabonként) nagyobb burgonya héjában
Lépések

1. Alaposan mossa meg a burgonyát, és több helyen is szúrkálja meg őket egy villa segítségével. Helyezze mikrohullámálló edénybe, fedje le és főzze 12-15 percig 750 W-on.

2. Fordítsa a másik felére a burgonyát és 4-5 percig főzze tovább, még mindig 750 W-on.

3. Ha valami extrán különlegesre vágyik: Készítsen egy rést a burgonyában, töltse meg a vajjal és egy csipet sóval, vagy adjon hozzá ízletes reszelt sajtot.