Modern, ízletes párolt halászlé, amelyet finom hideg krémmel tálalnak. Sokféle ízvilágú, mégis kellemesen könnyű és kiegyensúlyozott étel.
Hozzávalók
- Óriás garnélarák 4
- Tisztított tintahal 50 g
- Friss tonhal 50 g
- Tengeri sügér filé 200 g
- Fekete kagyló 200 g
- Kagyló 200 g
- Bazsalikom 2 levél
- Majoranna 2 levél
- Paradicsom 200 g
- Fenyőmag 1 kanálnyi
- Rózsabors 1 kanálnyi
- Extra szűz olívaolaj 3 kanálnyi
- Fehér bors 1 csipet
Lépések
1. Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, és tegyük őket egy tálba a fenyőmaggal, az olajjal, a bazsalikommal, a sóval és a borssal. Turmixoljuk össze és tegyük félre.
2. A tonhalat késsel finomra vágjuk, hogy tatárt kapjunk, és félretesszük.
3. Töltse fel a gőzölő alját vízzel a jelzett szintig. Adja hozzá a maradék bazsalikomot, majoránnát és rózsaborsot, és helyezze bele a mélyebb kosarat.
4. Helyezze a feketekagylókat és a kagylókat a kosárba, fedje le a közbenső betéttel, adjon hozzá vizet a jelzett szintig, és helyezze be a második legalsó kosarat.
5. Helyezze a halat a kosárba, és zárja le a párolóedény fedelével.
6. Öntse a paradicsomkrémet a tányérok aljára, és tegye bele a párolt halat.
7. Adja hozzá a héjas kagylót, és díszítse olajban elkevert fűszernövényekkel és kontrasztos színű ehető virágokkal.