Sütőben sült hal filé

  • Copy link to clipboard
Sütőben sült hal filé main image
Kapcsolódó termék:
Kombinált mikrohullám
Fedezz fel
Képesség
Közepes
Elkészítési idő
40 Perc
Főzési idő
30 Perc
Serving
4 people
Könnyű, nyári második fogás. A hal könnyedsége tökéletesen kiegészíti az aranybarnára és ropogósra elkészített burgonyát, melyek együtt tökéletesen illeszkednek egymáshoz.
Sütőben sült hal filé ingredients
Gluténmentes
Pescetárius
Mindenevő

Hozzávalók

  • Hal filé vagy hal szeletek 500-600 g
  • Burgonya 1-1.2 kg
  • Víz 100 ml
  • egy csipetnyi
  • Bors egy csipetnyi
  • Vékonyra vágott hagyma 1
  • Finomra aprított fokhagymagerezd 1
  • Felaprított petrezselyem 1
  • Olaj 5 evőkanál

Lépések

1. Szeleteljük fel a burgonyát karikára vagy kockázzuk fel. A halat mossuk meg és itassuk fel a felesleges nedvességet róla.
2. Rendezze el a felszeletelt burgonyákat egy mikrohullámozható edényben. Adjon hozzá vizet, majd fedje le és főzze a mikrohullámú sütőben 8-10 percig 750 W-on. Főzés közben keverje meg.
3. Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, szűrje le és öntse le a felesleges vizet.
4. Vékonyan zsírozzon ki egy mikrohullámálló tálcát és a burgonyák felét terítse rajta szét. Sózza és borsozza meg. Ezután egy réteg hagymát szeleteljen a burgonyák tetejére, adjon hozzá fokhagymát és petrezselymet, majd erre fektesse rá a halat és maradék burgonyával fedje be. Ízlés szerint fűszerezze majd locsolja meg vékonyan olajjal.
5. Helyezze az edényt a forgótányérra és főzze a kombinált grill funkcióval 350 W-on 18-20 percig. Miután a hal teljesen elkészült, tálalja a fogást.
Kombinált mikrohullám

Kapcsolódó termék:

Kombinált mikrohullám

A hagyományos sütéshez hasonló eredmény érdekében, a Grill funkció és a hagyományos melegítés együttesen működik

Vonatkozó receptek