A reggeli rutinod a belső harmóniához

Kategória: Én Idő - november 2022
  • Hivatkozás másolása a vágólapra
Tu rutina mañanera para el bienestar interior
Kapcsolódó technológia:
A mosógép ZEN technológiával
Fedezzen fel többet

Az olvasás ideje: 2 percek

A mai világban egyre gyakrabban hallunk a meditációról és arról, hogy a folyamatos gyakorlás milyen nagy előnyökkel jár a mindennapi életünkben. A megnövekedett koncentrációs képesség, a jobb memória, az alacsonyabb stresszszint és a jobb alvásminőség a fő előnyök közé tartoznak, amelyeket egy kis napi rutin kialakításával tapasztalhat meg, különösen reggel, a napi tevékenység megkezdése előtt. Ne feledje, hogy egy rutin létrehozásához időre, szándékra és elkötelezettségre van szükség. Íme néhány egyszerű lépés:

1. A meditáció választása egyfajta elköteleződést is jelent a magunk számára

A meditáció derűt hozó gyakorlatnak tűnhet, de néha fárasztó vagy frusztráló is lehet. Amikor leülünk meditálni, megkérjük magunkat, hogy engedjük el a mindennapi életben magunkkal cipelt cselekvés-reakció mechanizmusokat, és igyekszünk hűek maradni a vállalt kötelezettségeinkhez. A meditációban nincs senki, akire jó benyomást kellene keltenünk, és ez azon ritka alkalmak egyike, amikor önmagad leghitelesebb változatával találkozhatsz: próbáld meg ezt a koncepciót észben tartani, amikor úgy érzed, hogy nehezebben tudod megtartani elkötelezettségedet!

2. Helyezd magad kényelembe

Mindig két dimenzió között mozogunk: a tér és az idő között. Amikor meditálni akarunk, jól akarjuk érezni magunkat ebben a két dimenzióban. Idő: előre válassza ki a meditáció időtartamát, lehet három, öt vagy akár harminc perc. Még ha a három perc kevésnek is tűnik, ez kiváló kiindulópont. Tér: a meghívás az, hogy helyezkedj kényelmes helyzetbe, egy kellemes és csendes helyen, de az az igazság, hogy eleinte egyetlen hely és semmilyen foglalkozás sem lesz kényelmes, ezért adj időt magadnak, hogy ezt a tudatosságot a testeden is fejleszd.

3. Maradjon a megtalált pozícióban

Ez az egyik legösszetettebb utasítás. Amint leülsz, elkezded érezni a különböző kellemetlenségeket, meg akarod változtatni a pozíciódat, viszketni fogsz, rendbe akarod tenni a hajad,… Ilyen az elme természete, az ún. majom elme: soha nem elégedett. Amikor megkérjük a testet, hogy lassítson és üljön nyugodtan, észre fogjuk venni, milyen állandóan hozzászoktunk ahhoz, hogy új, és vélhetően jobb élményeket keressünk. Próbáld kedvesen elmondani magadnak, hogy minden rendben, megpróbálhatsz még egy kicsit maradni

4. Maradj a lélegzetednél. Légy a lélegzeted.

Mindig lélegzünk, de mikor vesszük észre igazán, hogy milyen a légzésünk? A lélegzet a meditáció kapuja, "a meditáció tárgya". Az elmének szüksége van valamire, amire összpontosíthat, pontosan egy tárgyra. A légzés jól működik, mert mindig jelen van. Próbálj meg a belégzés szóra koncentrálni belégzéskor, és a kilégzés szóra kilégzéskor. Ha az elme elkalandozik, ez nem azt jelenti, hogy nem tudsz meditálni, hanem azt, hogy gyakorolnod kell a légzés megfigyelését, az itt és most megfigyelését

Próbáld meg követni ezeket az egyszerű lépéseket, és még inkább próbálj kedves és türelmes lenni magaddal, hogy ez a gyakorlat először rutinná, majd jó szokássá váljon.

Üdvözöljük a Whirlpool világában, amelyet az Ön jólétére terveztek
A cikket a Whirlpool számára írta Federica Caronna,Vinyasa és Yin jóga tanár, Somatic Competence® trauma-informált jógatanár

Kapcsolódó technológia:
A mosógép ZEN technológiával
Úgy tervezték, hogy minden részletében csendes legyen, a ZenTechnologia még a centrifugálási ciklus alatt is rendkívül halk teljesítményt biztosít, mindössze 65 dba elérésével – így Ön továbbra is az otthoni jólétére összpontosíthat.
Fedezzen fel többet
Kapcsolódó technológia:
A mosógép ZEN technológiával
Úgy tervezték, hogy minden részletében csendes legyen, a ZenTechnologia még a centrifugálási ciklus alatt is rendkívül halk teljesítményt biztosít, mindössze 65 dba elérésével – így Ön továbbra is az otthoni jólétére összpontosíthat.
Fedezzen fel többet