Feng shui: Hogyan alkalmazzuk a kínai technikát a konyhában

Kategória: Lifestyle - október 2023
  • Hivatkozás másolása a vágólapra
Feng shui: Hogyan alkalmazzuk a kínai technikát a konyhában
Kapcsolódó termékek
Whirlpool W Collection Design
Tudjon meg többet!

Az olvasás ideje: 3 percek

A konyha a ház alapvető tere, és úgy kell berendezni, hogy megkönnyítse a mindennapi életet. Hogy segítsünk Önnek a Feng Shui könnyű alkalmazásában, íme néhány egyszerű tipp, hogyan rendezheti be konyháját, és így otthonát is egy barátságosabb térré varázsolhatja.

Hol kezdje el a konyha szervezését

A ház minden szobájában van egy-egy bútordarab, amely a főszereplő szerepét tölti be. Egy beépített konyha esetében, ahol a hűtőszekrénye rejtve van, a sztár a W Collection indukciós főzőlap, köszönhetően a legmodernebb kialakításának. A Whirlpool W Collectiont minimalista esztétika jellemzi, ami letisztult megjelenést eredményez.

Egy ideális forgatókönyv szerint, különösen a nyitott terű lakásokban, a konyhai tér különálló zónákra oszlik, amelyek meghatározzák, hogy hol történik az ételkészítés, a főzés, a mosogatás és az étkezés. Az indukciós főzőlap külön helyet kap egy márvány vagy kiváló minőségű kvarc konyhaszigeten, hogy minden szükséges helyet biztosítson Önnek a kedvenc ételei elkészítéséhez. Tudjuk, hogy ez nem mindig lehetséges, mivel sok konyhában már eleve van egy biztos hely ezeknek az elemeknek.

Mindenesetre a konyha szervezéséhez, legyen az kicsi vagy nagy, ideális esetben a melegítő készülékek nem lehetnek közel azokhoz, amelyek hűtenek, biztonsági okokból és ezen elemek legjobb működése érdekében.

A készülékek helyének meghatározása mellett a konyha megszervezésének kiindulópontja az kell legyen, hogy hogyan használja a konyhát. Ha Ön az a típus, aki sokat főz, szívesen készít tésztát és kenyeret, fontos, hogy legyen munkalapja. Ha Ön az a típus, aki gyűjti a csészéket, bögréket és tálakat, fontos, hogy biztonságos tárolóhelyei legyenek ezeknek a tárgyaknak.

Mi az ideális szín a konyhákhoz?

A konyhai falak esetében a fő ajánlás, hogy nagyon világos színeket válasszunk, például fehéret vagy bézst. Ezek a színek könnyebbé teszik a környezetet, és ezt a gondosságot a környezet tisztaságával és egyszerűségével hozzák.

De ne aggódjon, használhat színt a dekoratív részletekben és az edényekben. A piros, a sárga, a lila és a kék színt üde szín- és fénypontokként használhatja a környezetben.

Ne feledje, hogy ezek csak tippek, semmi sem akadályozza meg abban, hogy erős színeket tegyen a falra, és a világosabb tárgyakra összpontosítson. Vagy akár merészebb kombinációkra is beruházhat, erős színekkel párbeszédet folytatva.

Mi a legjobb világítás a konyhában?

A konyhai világítás elengedhetetlen a tér áramlatosságához, ezért az ideális az, ha az ablakokat és a függönyöket egész nap nyitva tartjuk. Emellett a legjobb, ha fényes világításba fektetünk, fehér fénycsövekkel, amelyek világosabbá teszik a környezetet, ezáltal a konyhája összes szegletét könnyedén láthatóvá teszik.

A konyhatervezés szekrényeket és polcokat kíván.

A konyha tervezésénél az ideális az, ha a szekrények vagy polcok jó szerkezetében gondolkodunk, hiszen ezek azok, amelyek megkönnyítik a mindennapokat. Fontos, hogy jó szerkezetben tárolja azokat az edényeket, amelyeket nem használ olyan gyakran, valamint azokat az edényeket, eszközöket, amelyek különleges bánásmódot igényelnek.

Ezenkívül az élelmiszereknek is szükségük van egy jó szekrényre, ami megvédi őket a túlzott fénytől és páratartalomtól. Végül is, szekrényből sosem elég. Bár az is fontos, hogy megértse konyhája szerkezetét és a szekrények ne keltsék a szűkös tér érzetét.

A konyha mindig kiemelt hely az otthonainkban, az ételek elkészítésének és számos háztartási tevékenységnek a tere, ezért ennek a helynek a gondoskodás és a szeretet terének kell lennie. Fektessen be virágokba, képekbe, aranyos hűtőmágnesekbe és egyéb olyan tárgyakba, amelyek érzelmi értékkel bírnak Ön és családja számára.

A konyha rendbetétele egyben a gondoskodás terévé alakítja át ezt a helységet, aminek köszönhetően az átalakításnak köszönhető pozitív változásokat a mindennapi élet többi aspekutásában is hamar érezni fog.

Kapcsolódó termékek
Whirlpool W Collection Design
A W Collection készülékei a letisztult megjelenést minimalista, kortárs esztétikával és a legfejlettebb technológiával ötvözik az erőfeszítés nélküli nagy teljesítményt.
Tudjon meg többet!
Kapcsolódó termékek
Whirlpool W Collection Design
A W Collection készülékei a letisztult megjelenést minimalista, kortárs esztétikával és a legfejlettebb technológiával ötvözik az erőfeszítés nélküli nagy teljesítményt.
Tudjon meg többet!