A legmegnyugtatóbb festékszínek otthonra - és tanácsok a kiválasztásukhoz

Kategória: Lifestyle - szeptember 2022
  • Hivatkozás másolása a vágólapra
A legmegnyugtatóbb festékszínek otthonra - és tanácsok a kiválasztásukhoz
Technológia
Kapcsolódó technológia: A mosógép AutoDose technológiája
Tudjon meg többet!

Az olvasás ideje: 2 percek

A színek hatása a közérzetünkre

A színek fontos szerepet töltenek be elménk és testünk számára egyaránt – csökkenthetik a vérnyomást, és a légzés lassításával stresszoldó hatásúak lehetnek. Ezért különösen fontos, hogy otthonunkban olyan tereket alakítsunk ki, amelyekben jól érezzük magunkat. Akár feldobottnak és energikusnak, akár nyugodtnak és koncentráltnak szeretnénk érezni magunkat, az általunk választott színek közvetlenül befolyásolják a közérzetünket. 

Karen Haller szín- és designpszichológiai szakértő szerint „a színek pszichológiája nagyrészt tudattalan. Úgy váltanak ki belőlünk érzéseket, hogy nem is tudunk róla”. Ha felidézi egy gyógyfürdőben vagy más nyugodt helyen tett látogatásának emlékét, meg fogja látni, hogy ott – még ha akkor nem is volt tudatában – a lágy és nyugodt színek uralkodnak, hogy kellemes, pihentető hangulatot teremtsenek
Ha viszont egy gyermekeknek kialakított játszószobára gondol, akkor a szórakozást és az izgalmat serkentő merész és világos színeket fog látni. 

Ezért fontos, hogy szánjunk egy kis időt annak átgondolására, hogyan szeretnénk otthon érezni magunkat, és olyan színekkel vegyük körül magunkat, amelyek elősegítik ezt az érzést.

  1. Válasszon a természethez közvetlenül kapcsolódó színeket. Gondoljon a külvilágban természetesen előforduló színekre, mint például a kék, a zöld és a meleg, semleges földszínek. A természet biztonságot adó és nyugtató hatású, így színeinek megjelenítése otthonunkban is segít abban, hogy ellazuljunk. 
  2. Kék hálószobák. A szelíd égboltra vagy a békés óceánokra emlékeztető lágy kék szín a hálószobában megnyugtató és pihentető érzést kelt, és segíti a jó alvást. 
  3.  A zöld az egyensúlyt, az egészséget és a jóllétet jelképezi. Tökéletes lehet egy csendes otthoni iroda kialakításához, amely a nyugtató kültéri terekre emlékeztet. Válasszunk inkább meleg, lágy zsályazöldet, mintsem vibráló lime- vagy sötét olajzöldet. 
  4. A semleges színek, mint a meleg fehér, segíthetik az összpontosítást. A fehér szín nyitottabbá, tágasabbá és ezáltal rendezettebbé teheti a teret. Tökéletes választás, ha túlterhelt az elménk, és egyensúlyra van szükségünk. Kerüljük azonban a ragyogó fehéret, mivel az nem tartalmaz pigmentet, így harsánynak tűnhet a szem számára. 
  5.  Mi lapul a szekrényében? Ha nem biztos benne, hogy milyen színekben érzi jól magát, nézze meg, mit visel. Természetes módon olyan színeket viselünk, amelyek boldoggá tesznek bennünket, ami nagyszerű kiindulópont, ha az otthonunkhoz illő, ideális színeket próbáljuk meghatározni.

5 tipp a tökéletes nyugalmat árasztó színek kiválasztásához

Az otthonunk a menedékünk, ahol egy fárasztó nap után kizárhatjuk a külső zajokat. Szeretnénk megszabadulni a stressztől, és olyan otthonban tartózkodni, amely ellensúlyozza a rohanó élet feszültségeit; de honnan tudjuk, mely színek a legalkalmasabbak erre, és miért
Íme az 5 legjobb tippem a nyugalmat árasztó színpaletta kiválasztásához:

Ha nyugodt és csendes térben szeretne élni, akkor a fenti tippek segítségével átalakíthatja otthonát. Ne feledje azonban, hogy a szín csak a kezdet! Adjon még hozzá textúrákat és illatokat (gyertyák és diffúzorok segítségével), hogy minden érzékszervét stimulálja jó közérzetének kiteljesedése érdekében. 

Készen áll arra, hogy ellazuljon? 

Üdvözöljük a Whirlpoolnál, ahol a jóllét otthon kezdődik.  

A Whirlpool számára a cikket írta: Katie Seidler, belsőépítész 

Technológia
Kapcsolódó technológia: A mosógép AutoDose technológiája
A mosógép automatikusan adagolja a megfelelő mennyiségű mosószert és öblítőt, így védve a ruhákat és a színeket a túladagolás okozta korai elhasználódás, kopás ellen.
Tudjon meg többet!
Technológia
Kapcsolódó technológia: A mosógép AutoDose technológiája
A mosógép automatikusan adagolja a megfelelő mennyiségű mosószert és öblítőt, így védve a ruhákat és a színeket a túladagolás okozta korai elhasználódás, kopás ellen.
Tudjon meg többet!