Olvasás és zenehallgatás otthon: értékes énidő – Önnek

Kategória: Én Idő - május 2022
  • Hivatkozás másolása a vágólapra
Homme qui lit pour soulager le stress
Technológiával
Mosogatógép NaturalDry technológiával
Tudjon meg többet!

Az olvasás ideje: 3 percek

Otthonunk ideális helyszín szellemünk művelésére is olyan örömök által, amelyet a zenéhez és az olvasáshoz hasonló tevékenységek nyújtanak. Ön beiktatta már napi rutinjába a könyvolvasást és a zenehallgatást? Vagy még nem vette rá magát, hogy erre is időt szánjon? Íme néhány meggyőző ok, miért érdemes mindennapjai részévé tenni (vagy nem abbahagyni) ezen tevékenységeket: higgye el, megéri!

Miért ideális társ a zene és az olvasás az otthoni kikapcsolódáshoz?

Az önmagunkra fordított idő rendkívül fontos, bár olykor szinte lehetetlen küldetésnek tűnik, hogy valóban ki tudjunk kapcsolni, és csak élvezzük az otthonlétet. Az olvasás és a zenehallgatás azonban kellemes és néha meglepő módon segíthet a kikapcsolódásban. Hogyan?
Egyrészt egy csöppnyi energiával, egzotikummal és varázslattal gazdagítják az otthoni pihenés óráit, másrészt hozzásegítenek, hogy kapcsolatba kerüljünk lelkünk legmélyével, önmagunk leginkább hiteles részével. 
Igen, a zene és a könyvek kettős erővel bírnak: lélegzetnyi vidám könnyedséget visznek a mindennapokba, miközben új, különleges tudatossággal töltik meg azokat. 

Próbáljuk meg megfejteni, milyen jelentőségük van a napi rutin során.

Mivel hatékony kulturális stresszoldók

Mind a zene, mind az olvasás erőteljes kulturális stresszoldóként hat. Ha kedvenc zenéit hallgatja, vagy fél órára belemerül egy jó könyvbe, gyorsan csökken a stressz-szintje. Miután hazaér, érdemes tehát rászánnia egy kis időt a pihenésre, és feltöltődni kedvenc zenéje hallgatásával! Ez még egy remek vacsora elkészítésében is segíthet. Vacsora után pedig, amíg arra vár, hogy a mosogatógép befejezze a mosogatást? 
Lazítson egy jó kis olvasnivalóval! Ez pihentet, és segít finoman álomba merülni, amikor eljön a lefekvés ideje.

Mivel együttérzést váltanak ki és önmegfigyelésre sarkallnak

Az olvasás, különösen a szépirodalom, fejleszti az empátiát (a híres képességet, hogy más fejével gondolkodjunk!). Emellett annak is nagyszerű módja, hogy megtanuljunk befelé figyelni, és jobban megismerni önmagunkat
A tehetséges dalszerzők, művészek és együttesek dalainak hallgatása szintén segít az önmegfigyelésben. 

Előfordult már, hogy egy regényt olvasva vagy egy dal szövegét hallgatva arra gondolt: „Nahát, ez tényleg olyan, mintha rólam írták volna!”

Így van: a szépirodalom és a dalok révén olyan történetekkel, karakterekkel és mondatokkal találkozhatunk, amelyekben magunkra ismerhetünk, amelyek inspirálnak, sőt, segítenek abban, hogy derűsebben éljünk – akárcsak a leghíresebb személyiségfejlesztő kézikönyvek.
Helyezze magát kényelembe a kanapén, és tegye fel a fülhallgatót, vagy merüljön el egy jó könyvben – meglehet, hogy végül jobban jár!

Mivel teret adnak a szabadságnak és a felfedezésnak

Amikor kiválasztja, hogy mit szeretne hallgatni vagy olvasni, kompromisszumok nélkül, 100%-ban átadhatja magát saját ízlésének és pillanatnyi igényeinek. Ilyenkor senki másnak nem kell megfelelnie. 
Szabadon fedezhet fel újra régi kedvenceket, például olyan olvasmányokat vagy albumokat, amelyeket régebben szeretett, de ismerkedhet teljesen új irodalmi vagy zenei műfajokkal is. 

Még az is előfordulhat, hogy egy új szenvedély ragadja magával.

Például, még ha nem is szereti különösebben a költészetet, lehet, hogy épp a japán haiku varázsolja el. Vagy esetleg rockrajongóként a bossa nova és a jazz érzékisége ragadja majd meg (tipp: ha szeretné közelebbről megismerni ezeket a zenei stílusokat, hallgassa őket főzés közben háttérzeneként – remek alapot szolgáltatnak a tűzhely melletti kreatív pillanatokhoz!)

A könyvek és a zene felbecsülhetetlen szövetségesek „mindennapi életünk leporolásában”, amelyek új távlatokat nyitnak anélkül, hogy elhagynánk a nappalit. 
Ráadásul, ha szereti tárgyakkal körülvenni magát, könyvei és lemezei idővel a lakásdekoráció szerves részeivé válnak, még kényelmesebbé és egyedibbé téve otthonát.

Készen áll arra, hogy a zene és a könyvek nyújtotta varázslattal gazdagítsa azokat a pillanatokat, amelyeket  saját magának szeretne szentelni?

Üdvözöljük a Whirlpoolnál, ahol a jóllét otthon kezdődik.

Technológiával
Mosogatógép NaturalDry technológiával
A NaturalDry technológiának köszönhetően Ön megszakítás nélkül élvezheti kedvenc könyvét vagy zenéjét, mivel a program végén automatikusan kinyílik az ajtó, ami jobb és természetesebb száradást biztosít.
Tudjon meg többet!
Technológiával
Mosogatógép NaturalDry technológiával
A NaturalDry technológiának köszönhetően Ön megszakítás nélkül élvezheti kedvenc könyvét vagy zenéjét, mivel a program végén automatikusan kinyílik az ajtó, ami jobb és természetesebb száradást biztosít.
Tudjon meg többet!