Fenntarthatóság? Virágba borulva, saját otthonában!

Kategória: Inspiráló Tippek - május 2022
  • Hivatkozás másolása a vágólapra
Fenntarthatóság? Virágba borulva, saját otthonában!
Technológiával
Mosógép SteamRefresh technológiával
Tudjon meg többet!

Az olvasás ideje: 3 percek

Környezettudatosság, harmónia és a felesleges dolgok csökkentése. Ezek a Földet és erőforrásait tiszteletben tartó otthon (és élet) pillérei. A fenntarthatóság előmozdításához és a bolygó erőforrásainak megőrzéséhez elengedhetetlen a hulladék visszaszorítása és a felesleges fogyasztás csökkentése, otthonunkon belül és kívül egyaránt. Ha megszabadulunk a felesleges dolgoktól, az abban is segít, hogy megtaláljuk a saját magunknak és igényeinknek megfelelő teret – ez pedig nem más, mint az otthoni kényelem és jóllét.

Megfelelő technológiával egyszerű a fenntarthatóság

A fogyasztás csökkentése nem egyenlő a jóllétről való lemondással: mindig a lehető legjobban kell kihasználni a rendelkezésre álló erőforrásokat.
Mi a Whirlpoolnál tisztában vagyunk azzal, hogy manapság az energiatakarékosság és a hulladék minden fajtájának csökkentése éppúgy a fenntartható élet prioritásai közé tartozik, mint az, hogy otthonában a kényelmet és a nyugalmat keresi. Ezért tervezünk olyan berendezéseket, amelyek fejlett technológiákat alkalmazva könnyítik meg az Ön otthonában a zöld átállást, és praktikus, kényelmes és hatékony módon támogatják Önt a mindennapokban.

Az élelmiszer-pazarlás csökkenthető

Az Európai Bizottság becslései szerint évente 88 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, ami jelentős hatással van a CO2-kibocsátásra. Az élelmiszer-pazarlás ellen azonban tehetünk, ha a mindennapokban is jobban figyelünk: például ellenőrizzük az élelmiszerek címkéjét, és ügyelünk arra, hogy először a hamarosan lejáró termékeket fogyasszuk el.
Sok mindent kell szem előtt tartanunk, és időnként bizony még a legkörültekintőbb ember figyelmét is elkerülheti valami. Ezért aztán a megfelelő technológia remekül kiegészítheti a jó szokásokat, könnyebbé és egészségesebbé teheti az életet.

Fresh Box+ és 6TH SENSE Fresh Control: szövetségesek az élelmiszer-pazarlás ellen

Például a Fresh Box+ technológiával működő Whirlpool hűtőszekrényekben a gyümölcsök és zöldségek akár 15 napig (1) is optimálisan tárolhatók. Hogyan? Úgy, hogy Ön a rekesz tartalmának megfelelően beállíthatja a rekeszben lévő páratartalom szintjét. Így a gyümölcsök és zöldségek hosszabb ideig megőrzik frissességüket.

A hatékonyabb élelmiszer-tartósítás támogatása érdekében a Whirlpool megalkotta a 6th SENSE Fresh Control rendszert is, amely hirtelen változások (pl. ajtónyitás és/vagy a hűtőszekrény feltöltése) után automatikusan beavatkozik, és visszaállítja az ideális hőmérsékletet a hűtőszekrény belsejében. Ez segít fenntartani az optimális környezetet ahhoz, hogy az élelmiszerek hosszabb ideig frissek maradjanak.

Takarékoskodjunk a vízzel, felbecsülhetetlen erőforrásunkkal

Valószínűleg már kialakította azokat a jó szokásokat, hogy nem időzik hosszasan a zuhany alatt, és elzárja a csapot, amikor fogat mos vagy borotválkozik. Ha így tesz, percenként akár 6 liter vizet is megtakaríthat.

Hogyan optimalizálhatja tovább az otthoni vízfogyasztást?
Szokja meg, hogy a mosást és a mosogatást teljes töltetre tervezi, és részesítse előnyben az ECO mosóprogramokat. 
Figyelje otthoni berendezéseit, és igyekezzen minél hamarabb megjavíttatni a szivárgó csapokat és lefolyókat. 
A technológia az otthoni vízgazdálkodás egyszerűsítésében is felbecsülhetetlen értékű erőforrásként segít bennünket. A Supreme Silence mosógép Water Save technológiája például rendkívüli vízmegtakarítást garantál: ciklusonként akár a felhasznált víz 59%-át (2) (ez -38 liter mosásonként). Hogyan működik? Öblítéskor beindul a keringető szivattyú: tökéletes öblítési eredményt ér el azáltal, hogy a dob feltöltése helyett közvetlenül a ruhára permetezi a vizet. Így lehetővé válik a vízfelhasználás csökkentése, és a mosószermaradványok nélküli, kiváló öblítés biztosítása.

Frissíts!

A Whirlpool a Supreme Silence mosógépeknél is alkalmazza a 6TH SENSE technológiát
Ön betölti a mosógépet, a továbbiakról pedig egy kifinomult érzékelőrendszer gondoskodik. Ez a technológia önállóan érzékeli a szennyes mennyiségét, és kiszámítja a szükséges vízmennyiséget.

Az eredmény? Akár 45%-os energia- és 60%-os vízmegtakarítás (3) minden egyes mosásnál, miközben továbbra is garantált az optimális mosási teljesítmény. Ráadásul az Autodose (automatikus adagolás) funkciónak köszönhetően a környezetszennyezés is csökkenthető. Ez a funkció minden mosásnál megállapítja a mosószer optimális mennyiségét, így elkerülhető a túlfogyasztás. Ily módon minden mosást költséghatékonyabbá tesz, és kiküszöböli a mosószermaradványokat a ruhákon. Minden mosással 30% mosószert (4) takarít meg: élvezze, hogy akár 26 tökéletes mosást (5) is elvégezhet, újratöltés nélkül!

És ha már viselte ugyan a ruhákat, de azok még nem szorulnak alapos mosásra?

A Steam Refresh program csak gőzt használ (a hagyományos mosáshoz szükséges több tíz liter víz helyett), és mindössze 20 percig tart. Hogyan működik? 

A mosógép gőzt termel, amely áthatol a szálakon, eltávolítja a ruhaneműből a kellemetlen szagokat és a gyűrődéseket (6); ily módon drasztikusan csökkenti a fogyasztást.

És Ön, készen áll a hulladékcsökkentésre és arra, hogy bevezesse a fenntartható kényelmet a mindennapjaiba?

Üdvözöljük a Whirlpoolnál, ahol a jóllét otthon kezdődik.

(1) A súlycsökkenés és a vizuális megjelenés alapján, a gyakori gyümölcsöket és zöldségeket alapul véve. Belső vizsgálat alapján.

(2) Teljes töltettel, 45 perces pamut, vegyes és ECO 40-60 programmal tesztelve, WaterSave és 6th Sense funkcióval és anélkül | rövid változat: *ECO 40-60 programmal tesztelve WaterSave és 6th Sense funkcióval és anélkül.

(3) Pamut Eco 40-60 és pamut 40° programon tesztelve, 6th Sense funkcióval és anélkül; a megtakarítás az alkalmazott programtól és a töltet típusától függ. Csak az A energiaosztályba tartozó modellekre érvényes.

(4) A legtöbb kapható (koncentrált) folyékony mosószer ajánlott adagolásával összehasonlítva.

(5) A folyékony mosószer tartályát használva, 5 kg töltősúllyal (irányadó pamuttöltet az IEC 60456 szabvány szerint) és 4X-es mosószer-koncentrációval (20<ml<35 között).

(6) Az eredmény az anyag állapotától függően változhat.

Technológiával
Mosógép SteamRefresh technológiával
Takarítson meg vizet, időt és energiát a SteamRefresh technológiával, amely felesleges mosás nélkül adja vissza ruháinak frissességét. Kevesebb mint két pohár vízzel és mindössze 20 perc alatt.
Tudjon meg többet!
Technológiával
Mosógép SteamRefresh technológiával
Takarítson meg vizet, időt és energiát a SteamRefresh technológiával, amely felesleges mosás nélkül adja vissza ruháinak frissességét. Kevesebb mint két pohár vízzel és mindössze 20 perc alatt.
Tudjon meg többet!