Miért képes a Skandináv dizájn ellazítani az elfoglalt embereket

Kategória: Lifestyle - október 2022
  • Hivatkozás másolása a vágólapra
Miért képes a Skandináv dizájn ellazítani az elfoglalt embereket
Kapcsolódó termék:
Whirlpool W Collection Dizájn
Fedezz fel többet

Az olvasás ideje: 2 percek

A skandináv esztétika középpontjában az otthon funkciója, valamint a forma és a design egyensúlya áll. Az a hiedelem, hogy otthonunk egyszerre lehet szép és praktikus anélkül, hogy túlzsúfoltnak éreznénk. Ha lélegzetet adunk otthonunknak, időtlen darabokkal rendezzük be, az segít megnyugtatni a elménket, és pihentető környezetet teremt.

Világos színek használata

Honnan jött a filozófia? A hagyományos skandináv otthonok gyakran sötétek voltak a hosszú telek miatt, ezért fontos volt, hogy világos színeket adjanak hozzá, hogy ezt kiegyensúlyozzák. Történelmileg az otthonok is kicsik voltak, így szükség volt leegyszerűsített, minimalista stílusú bútorokra Nem foglaljanak el túl sok helyet, és ne nyeljék el a kevés fényt. A skandináv dizájnmozgalom az 1950-es években kezdődött, majd a következő években fellendült, és a „trendből” az alapvető életmóddá vált. Egyre többen fedezik fel a természethez kötődő dizájn előnyeit.

5 tipp egy megnyugtató, skandináv stílusú otthon kialakításához

Az egyszerűség és praktikum, valamint a szép esztétika alapelvei még ma is fontosak egy olyan otthon kialakításához, amely pozitív hatással van közérzetünkre. Ki ne szeretné, ha otthonába belépve azonnal kellemes pihentető érzés keltené hatalmába? Íme az 5 legjobb tippem:

 

  1.  Használjon tompa színeket. Használjon puha, meleg, semleges színeket, mint a fehér, szürke és bézs, hogy optimalizálja a természetes fényt otthonában. Ennek a fénynek a kihasználása fontos az otthoni jó közérzet megteremtéséhez
  2. Használjon természetes, világos fa anyagokat. Kösse össze othonát a természettel, például bükk kőris és világos tölgy bútorok alkalmazásával. Ez a kapcsolat fontos a megnyugtató környezet megteremtéséhez és a semleges színpaletta felmelegítéséhez.
  3. Válasszon időtlen formákat és stílusokat. A skandináv dizájn arra összpontosít, hogy olyan bútorokat vásároljon, amelyek tartósan elkeskenyedő lábakkal és finom ívekkel rendelkeznek. Ezek az organikusabb, lágyabb formák kellemesebbek a szemünknek, mint a durva, tompa vonalak, és soha nem mennek ki a divatból. Ha teheti, fektessen be egy "hősdarabba", amely fókuszpontként szolgálhat egy helyiségben!
  4.  Koncentráljon a zsúfolt, rendezetlen helyekre, a kevesebb több. A letisztult, egyszerű vonalak ennek a dizájnstílusnak a védjegyei. A mozgalmas életben otthonunknak ennek az ellenkezőjét kell éreznie, és egy minimálisabb megközelítés segíthet a pihenésben és a stressz levezetésében. Kerülje a terjedelmes bútorokat és a túlzsúfolt felületeket, és válasszon könnyebb bútorokat és néhány kiegészítőt, amelyek kellemes benyomást árasztanak.
  5.  A textúra fontossága. Minimálisabb és zsúfoltabb hely esetén figyelembe kell vennie a textúrát, hogy meleget és kényelmet adjon. E nélkül az otthona kissé hidegnek és kellemetlennek érezheti magát. Használjon párnákat a kanapé és az ágy bizonyos részeinek elfedésére, de tartsa be a színekre vonatkozó ajánlást, annak érdekében, hogy a szoba összhatása ne változzon. Terítsen le egy szőnyeget a fa padlóra, hogy elnyelje a hangokat, és kellemes érzést nyújtson a láb számára, amikor rálépünk.

A skandináv dizájn valóban segíthet az otthona kialakításában, ez egy megnyugtató, minimalista stílus, amely ellazítja az elméjét egy fárasztó nap után. Készen áll a skandináv dizájnra?

Üdvözöljük a Whirlpoolnál, ahol a jó közérzet otthon kezdődik.


A cikket a Whirlpool számára írta: Katie Seidler, belsőépítész.

Kapcsolódó termék:
Whirlpool W Collection Dizájn
A W Collection készülékek a tiszta megjelenést a minimalista, kortárs esztétikával és a legfejlettebb technológiával ötvözik a könnyed, kimagasló teljesítmény érdekében.
Fedezz fel többet
Kapcsolódó termék:
Whirlpool W Collection Dizájn
A W Collection készülékek a tiszta megjelenést a minimalista, kortárs esztétikával és a legfejlettebb technológiával ötvözik a könnyed, kimagasló teljesítmény érdekében.
Fedezz fel többet