Otthoni zöld sarkok, ahol együtt lélegezhetünk a természettel

Kategória: Lifestyle - május 2022
  • Hivatkozás másolása a vágólapra
Otthoni zöld sarkok, ahol együtt lélegezhetünk a természettel
Technológiája:
A tűzhely Flexi Side technológiája
Tudjon meg többet!

Az olvasás ideje: 2 percek

Megfigyelésük derűs nyugalommal, gondozásuk pedig elégedettséggel tölt el: a növények az otthoni jó közérzet értékes erőforrásai. Jelenlétük jót tesz nekünk, és szépséget, karaktert kölcsönöz otthonunk különböző zugainak, az erkélyeknek és szobákak. Íme néhány otthoni terekbe szánt zöld trend, egy-két szokatlan ötlettel.

Szobakert: a szép és ehető dolgok termesztésének öröme

Egyre többen érdeklődnek az olyan növények ablakpárkányon, erkélyen és lakáson belüli termesztése iránt, amelyek nem csupán jól mutatnak, de az ízük is jó. Ha van olyan ablaka, amely naponta több órán át kap fényt, termeszthet chili paprikát és salátát, amely cserépben is szép, dekoratív zöld levelekben pompázik. Ha nincs elég fény, az otthoni kertészek különleges, de könnyen beszerezhető lámpákat is használhatnak. 

Hidroponika: amikor a növények talaj nélkül nőnek

A hidroponika nem csupán egy trend, hanem egy olyan természetes növénytermesztési technika, amely dísz- és ehető növények esetében egyaránt alkalmazható. A hidroponika nem használ talajt; a gyökerek agyag-, szalma- vagy rostalapú táptalajon nőnek, vagy közvetlenül tápanyagokkal dúsított vízbe merülnek. A modern hidroponika gyakran használ edényeket, lámpákat és speciális technológiát. Mégis, az olyan növények, mint a flamingóvirág, könnyen gondozhatók egy egyszerű, házilag is kivitelezhető hidroponikus módszerrel: az üvegedénybe helyezett gyökerek kifejezetten látványosak lehetnek. 

Dzsungel a lakásban: otthoni zöld terek

 Izgalmas trend a szobanövények terén a beltéri dzsungel, amely buja és igazán fényűző megjelenést kölcsönöz a térnek. Lenyűgöző otthoni környezetet teremthet sok, különböző méretű cserepes növényt csoportokba rendezve, valamint a falakról és a mennyezetről lelógatott cserepekkel játszva. Ha Ön is egy ilyen látványvilágot hozna létre, a legfontosabb teendő, hogy olyan növényeket válasszon, amelyek a legjobban illenek a szoba fényviszonyaihoz. 

Beltéri zöld fal: váratlanul felbukkanó, csöppnyi természet

Egy olyan fal (vagy falrész), amelyen növények nőnek, mindig meglepő. Vannak, akik maguk alakítják ki: polcokat szerelnek fel, amelyekre virágcserepeket helyeznek, míg mások egymásba rakható ültetőedényeket választanak; megint mások kertészeti szakemberek tanácsait veszik igénybe. A zöld fal szépsége abban rejlik, hogy általa olyan helyen kerül némi növényzet, ahol nem is számítanánk rá. Az eredmény rendkívüli és roppant pihentető. 

Beltéri zen-kert: egy japán ötlet, amely révén újra kapcsolatot teremthetünk önmagunkkal

Zen-kert? Beltérben is remekül mutat, és tökéletes választás az alagsorba, vagy egy olyan különleges kis zug kialakításához, ahová például meditálni vonulnánk el. A homok, a szikla, a kavicsok, a növények és a kertet alkotó egyéb elemek a japán hagyomány szerint szerencsehozó jelentéssel és védő funkcióval bírnak. Egy zen-kert megfigyelése megtisztítja a gondolatoktól, és nyugalommal tölti el az elmét. 

 

Készen áll arra, hogy üdvözölje a növények smaragdzöld szépségét, és nyugalommal töltse meg otthonát? 


Üdvözöljük a Whirlpoolnál, ahol a jóllét otthon kezdődik. 

Technológiája:
A tűzhely Flexi Side technológiája
Tegyen egy helyre annyi edényt, amennyit csak akar! A Flexi Side a maximális rugalmasság érdekében egyesíti a főzőzónákat, miközben Ön szabadon rendezgetheti otthonában a zöld növényeit.
Tudjon meg többet!
Technológiája:
A tűzhely Flexi Side technológiája
Tegyen egy helyre annyi edényt, amennyit csak akar! A Flexi Side a maximális rugalmasság érdekében egyesíti a főzőzónákat, miközben Ön szabadon rendezgetheti otthonában a zöld növényeit.
Tudjon meg többet!