Szárított virágdíszek: stresszoldó kézműves technikaként újjászületett ősi művészet

Kategória: Lifestyle - május 2022
  • Hivatkozás másolása a vágólapra
Szárított virágdíszek: stresszoldó kézműves technikaként újjászületett ősi művészet
Technológiával:
CrispFry technológiával működő mikrohullámú sütő
Tudjon meg többet!

Az olvasás ideje: 3 percek

A gyönyörű és változatos szárított virágdíszek egyediek és különlegesek a napjainkban ránk zúduló végeláthatatlan mennyiségű lakberendezési tipp között. Miért? Mert szemet gyönyörködtető rájuk nézni, és rendkívül pihentető elkészíteni őket!

Kertből vagy teraszról: szépség és nyugalom Ön és otthona számára

A szárított virágok kiválasztása és a legmegfelelőbb kombinációk összeállítása kreatív, békés és mélyen megnyugtató tevékenység. De hogyan is fogjunk hozzá?

Az efféle dekorációhoz használhat olyan virágokat, amelyeket Ön nevelt saját kertjében vagy teraszán: elégedettséggel tölti majd el, ha hosszabb ideig megtarthatja (és csodálhatja!) őket.
Nem ért a kertészkedéshez? Akkor se aggódjon: nincs más dolga, minthogy beszerezze a már megszárított anyagokat, és szabadjára engedje a kreativitását a virágok, gallyak és levelek összerendezése során.

Összhangban a természettel, harmóniában a hellyel, ahol él

Akár saját, akár kész alapanyaggal dolgozunk, e finom kézműves tevékenység során jobban kapcsolódunk a természethez és az otthonunkban lévő terekhez. Egy szárazvirág-összeállítás megtervezése, amely még a legrejtettebb sarkokat is feldobja, kikapcsolódást jelent, valamint örömöt és elégedettséget okoz. 

Mi a stílusosság aranyszabálya? Válasszon finom, semleges árnyalatú virágokat. Viszont ha erősebb hatást szeretne elérni, és figyelemfelkeltésre törekszik, válasszon olyan árnyalatokat, amelyek annak a helyiségnek a színeit idézik, amelyben a kompozíció helyet kap majd.

Nem csak virágok (akár az articsókát is szívesen látjuk!)

Ki ne tapasztalta volna még meg, milyen izgalmas egy könyv lapjai között rózsaszirmot szárítani? A rózsák és a hortenziák még ma is a szárított virágdíszek primadonnái közé tartoznak.
Az utóbbi időben azonban egzotikusabb és szokatlanabb növények is feltűntek az igazán kreatív csokrokban. Említsünk közülük néhányat? Ilyen például a gyapotvirág és az eukaliptusz

Ugyancsak divatosnak számítanak az illatos fűszernövények, amelyek a díszekbe kerülve még szárítva is megőrzik illatukat. De használhatunk citrusféléket, és ha kísérletező kedvünkben vagyunk, akár egy szép, szárított articsókát is.

Keretezzük be a természetet szárított virágokból készült festményekkel!

Ha valami kreatívabbat keres, szárítson meg virágokat, és helyezze őket keretbe. Az ilyen alkotások remek hangulatot kölcsönöznek a szobáknak, elkészítésük pedig stresszoldó: nagyszerű módja egy délután pihentető  eltöltésének.

Ezeket a kompozíciókat hagyományosan úgy készítik, hogy a virágokat (de akár leveleket vagy egy-egy szirmot is) egy erős kartonból, rizspapírból vagy szövetből készült alapra rögzítik, majd az egészet belehelyezik egy keretbe.  
A virágok és levelek elrendezéséhez használhat egyedi, átlátszó üvegkereteket is. Miután elkészült, a falra akasztott kompozíció olyan, mintha lebegne, és csodás könnyedséget kölcsönöz a szobának!

Egy nagy csokor virág vagy egy magányos ág uralja a vázát?

Gondolt már arra, hogy fürdőszoba-dekorációnak szirmokkal, gallyakkal, virágokkal vagy szárított bimbókkal teli kis üvegeket helyezzen el egy-egy polcon? 

Könnyen kivitelezhető, a hatás pedig igazán szemet gyönyörködtető. 
Vagy próbáljon meg néhány ág gyapotvirágot elrendezni egy nagy átlátszó vázában: egyszerű, ám nagyon elegáns képet mutat, és összeállítása is kellemes. A formák kiválasztása és az ágak hosszának beállítása triviális tevékenységnek tűnhet, de éppen ellenkezőleg: mélyen pihentető és megelégedettséggel tölti el az alkotót.

Függő füzérek és koszorúk: az újragondolandó örökzöld

Az ajtóra akasztott tűlevelű füzérek és koszorúk azonnal a karácsonyra emlékeztetik? Valóban, ezek első pillantásra ünnepi hangulatot idéznek. Manapság azonban olyan lakberendezési trendet is képviselnek, amely az év minden szakaszát végigkíséri. 

Van ötlete, milyen füzért vagy koszorút készítene? Tegyen hozzá (vagy használjon kizárólag) olyan elemeket, mint a szárított citrusfélék, a kukoricacsuhé vagy a különböző bogyók, fenyőtobozok és fenyőágak, vagy próbáljon meg színátmenetes virág- és levélfüzért készíteni... esetleg szivárványos hatást keltve!

 

Miközben kézzel készített, szárított virágos alkotásokkal díszíti otthonát, arra is időt szán, hogy kreatívan gazdagítsa életterét némi fantáziadús dizájnnal.

Készen áll arra, hogy új, szívet melengető, nyugalmat árasztó csokrokat állítson össze? 

Üdvözöljük a Whirlpoolnál, ahol a jóllét otthon kezdődik.

Technológiával:
CrispFry technológiával működő mikrohullámú sütő
Az egyedülálló CrispFry funkciónak köszönhetően kevés olajjal vagy teljesen olaj nélkül sütheti ropogósra ételeit. Az ízletes és egészséges ételek készítése mellett azonban kreatív módja a virágok szárításának is!
Tudjon meg többet!
Technológiával:
CrispFry technológiával működő mikrohullámú sütő
Az egyedülálló CrispFry funkciónak köszönhetően kevés olajjal vagy teljesen olaj nélkül sütheti ropogósra ételeit. Az ízletes és egészséges ételek készítése mellett azonban kreatív módja a virágok szárításának is!
Tudjon meg többet!