Almás rétes

  • Copy link to clipboard
Almás rétes main image
Kapcsolódó termék:
Crisp
Fedezz fel
Képesség
Könnyű
Elkészítési idő
15 Perc
Főzési idő
12 Perc
Serving
4 people
A rétes desszert származási helye Trentino Alto Adige, habár maga a recept Törökországból eredeztethető. Trentino Alto Adige sikeresnek bizonyult az almaültetvények nagy számának köszönhetően is, ami a fő alapanyaga a desszert töltelékének a mazsola, fenyőmag és a fahéj mellett.
Almás rétes ingredients
Vegetáriánus
Pescetárius
Mindenevő

Hozzávalók

  • Leveles tészta (fagyasztott) 250 g
  • Főzhető alma 300 g
  • Mazsola 50 g
  • Reszelt narancshéj 1
  • Lekvár 50 g

Lépések

1. A fagyasztott levelestészta kiolvadását követően nyújtsa ki a tésztát téglalap alakúra (30x25 cm).
2. Áztassa meleg vízbe a mazsolákat, az almákat hámozza meg és szeletelje fel.
3. Az almaszeleteket oszlassa el a tészta felületén. A beáztatott mazsolákat itassa szárazabbra, majd szórja az almaszeletek tetejére. Ezután adjon hozzá egy kis reszelt narancshéjat és lekvárt.
4. Hajtsa félbe a tésztát és csípje be a végeit, hogy a tölteléket lezárja.
5. Csúsztassa be a megnedvesített crisp® tálra a rétest, majd kenje meg egy kevés tejjel a tetejét, majd süssük a crisp® funkció segítségével 10-12 percig.
Crisp

Kapcsolódó termék:

Crisp

A Crisp funkció használatával valódi pirítástáll rendelkezésére.

Vonatkozó receptek