Az indonéz konyha klasszikusa újragondolt és mediterrán stílusban könnyített változata.
Hozzávalók
- Bio csirkemell 400 g
- Mandulaliszt 100 g
- Mogyoróvaj 2 kanálnyi
- Szójaszósz 2 kanálnyi
- Mogyoróhagyma 2
- Lime 1
- Tengeri só csipetnyi
- Bambusznyársak 8
- Napraforgóolaj 4 kanálnyi
Lépések
1. Vágja a csirkét hosszú, vékony csíkokra
2. Húzza a csirkecsíkokat a nyársakra
3. Öntse egy tálba a mandulalisztet
1.
2.
3.
4. Adja hozzá a mogyoróvajat és a szójaszószt
5. Vágja finomra a mogyoróhagymát, és adja hozzá a keverékhez.
6. Egy kanál segítségével öntse le a nyársakat a mandula- és mogyorókrémmel
4.
5.
6.
7. Rendezze a nyársakat a mikrohullámú sütőben az erre a célra szolgáló ropogós sütőlemezre.
8. Helyezze a tányért az sütőtérbe
9. Állítsa be a Crisp Fry funkciót, adja meg a súlyt, és nyomja meg a Start gombot a sütés megkezdéséhez.
7.
8.
9.
10. Közben keverje össze a lime levét az olajjal és a sóval.
11. Amikor megsült, vegye ki a nyársakat
12. Tálalja egy kis tengeri sóval és lime-szósszal megszórva.
10.
11.
12.