Az indonéz konyha klasszikusa újragondolt és mediterrán stílusban könnyített változata.

Hozzávalók
- Bio csirkemell 400 g
- Mandulaliszt 100 g
- Mogyoróvaj 2 kanálnyi
- Szójaszósz 2 kanálnyi
- Mogyoróhagyma 2
- Lime 1
- Tengeri só csipetnyi
- Bambusznyársak 8
- Napraforgóolaj 4 kanálnyi

Lépések
1. Vágja a csirkét hosszú, vékony csíkokra
2. Húzza a csirkecsíkokat a nyársakra
3. Öntse egy tálba a mandulalisztet
1. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step1]()

1. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step1]()

2. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step2]()

2. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step2]()

3. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step3]()

3. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step3]()

4. Adja hozzá a mogyoróvajat és a szójaszószt
5. Vágja finomra a mogyoróhagymát, és adja hozzá a keverékhez.
6. Egy kanál segítségével öntse le a nyársakat a mandula- és mogyorókrémmel
4. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step4]()

4. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step4]()

5. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step5]()

5. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step5]()

6. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step6]()

6. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step6]()

7. Rendezze a nyársakat a mikrohullámú sütőben az erre a célra szolgáló ropogós sütőlemezre.
8. Helyezze a tányért az sütőtérbe
9. Állítsa be a Crisp Fry funkciót, adja meg a súlyt, és nyomja meg a Start gombot a sütés megkezdéséhez.
7. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step7]()

7. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step7]()

8. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step8]()

8. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step8]()

9. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step9]()

9. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step9]()

10. Közben keverje össze a lime levét az olajjal és a sóval.
11. Amikor megsült, vegye ki a nyársakat
12. Tálalja egy kis tengeri sóval és lime-szósszal megszórva.
10. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step10]()

10. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step10]()

11. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step11]()

11. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step11]()

12. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step12]()

12. ![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step12]()
