Mediterrán stílusú rántott padlizsán

  • Copy link to clipboard
Mediterrán stílusú rántott padlizsán main image
Kapcsolódó termék:
CrispFry
Fedezz fel
Képesség
Könnyű
Elkészítési idő
20 Perc
Főzési idő
Chef plus: 9 perc
Serving
4 people
A hagyományos "melanzane alla parmigiana" elegáns újraértelmezése, a Crisp Fry beállításnak köszönhetően enyhén átsütve. Finom előétel, amely még nyáron is kiváló, vagy ízletes zöldségétel hús vagy hal alternatívájaként.
Mediterrán stílusú rántott padlizsán ingredients
Vegetáriánus
Mindenevő

Hozzávalók

  • Padlizsán 300 g
  • Kenyérmorzsa 200 g
  • Bazsalikom 2 levél
  • Édes paprika 1 kanálnyi
  • Tojás 2
  • Teljes kiőrlésű liszt 50 g
  • Koktélparadicsom 100 g
  • Parmigiano reggiano 50 g
  • Extra szűz olívaolaj 4 kanálnyi
  • egy csipet
  • Fehér bors egy csipet

Lépések

1. Reszeljük le a parmezán sajtot, és vágjuk félbe a koktélparadicsomokat.
2. Turmixoljuk össze a paradicsomot az olajjal, sóval és borssal, majd adjuk hozzá a parmezán sajtot.
3. Aprítsa fel a bazsalikomot, és tegye egy tálba a zsemlemorzsával és a paprikával, majd ízesítse olajjal, sóval és borssal.
4. A padlizsánokat meghámozzuk, és kb. 1,5 cm vastag téglalapokra vágjuk.
5. A téglalapokat lisztbe, majd a felvert tojásba mártjuk.
6. Ezután mártsa a zsemlemorzsába, nyomkodja meg, hogy a bevonat megtapadjon, és tegye a Crisp tányérra.
7. Tegye a Crisp tányért a mikrohullámú sütőbe, válassza a Crisp Fry lehetőséget, és állítsa be a sütési időt 14 percre és 30 másodpercre.
8. Tálalja forrón a krémes koktélparadicsommal és parmezán sajttal, miután a mikrohullámú sütőben 750 W-on 1 percig melegítette azokat.
CrispFry

Kapcsolódó termék:

CrispFry

A CrispFry funkcióval olaj nélkül készítheti el sült ételeit.

Vonatkozó receptek