Spenótos ricottás pite

  • Hivatkozás másolása a vágólapra
Spenótos ricottás pite main image
Kapcsolódó termék:
Crisp
Fedezz fel
Képesség
Könnyű
Elkészítési idő
25 Perc
Főzési idő
12 Perc
Hány főre
4 fő
Egyszerű, finom, klasszikus. Kiváló előétel és második fogás, valamint hidegen is ízletes és finom.
Spenótos ricottás pite ingredients
Vegetáriánus
Mindenevő

Hozzávalók

  • Leveles tészta 500 g
  • Fagyasztott spenót 500 g
  • Sózott ricotta 300 g
  • Tojás sárgája 1
  • Parmezán 30 g
  • Pecorino 30 g
  • Szerecsendió -
  • Bors csipetnyi
  • Reszelt, feldarabolt sajt 5
  • Tej egy kevés

Lépések

1. Addig forraljuk a spenótot, míg meg nem puhul, majd öntsük le róla a felesleges vizet. Darabolja össze a spenótot, majd keverje össze egy tálban ricottával, tojással, parmezánnal, pecorinoval, borssal és szerecsendióval.
2. Szórja meg a crisp® tálat zsemlemorzsával. Nyújtsa ki a levelestésztát a belisztezett munkafelületen és ossza ketté. Gondoskodjon arról, hogy mindkét fél elég nagy legyen, és úgy legyen formázva, hogy a crisp® tálat be tudja fedni. Béleljük ki a tálat a tészta egyik felével meggyőződve arról, hogy a tészta széle enyhén vastagabbra van hagyva.
3. A tészta alját fedjük be sajt szeletekkel, majd oszlassuk el egyenletesen a spenótos sajtos keveréket a tetején. A maradék tésztát helyezzük ennek a tetejére. A tészták széleit csípkedje össze, és egy villával formázza meg. Egy ecsettel kenjünk meg a tetejét tojássárgájával és egy kis tejjel. Süsse 12 percig a crisp® funkció segítségével.
Crisp

Kapcsolódó termék:

Crisp

A Crisp funkció használatával valódi pirítástáll rendelkezésére.
Vonatkozó receptek