Tökéletes mind a reggeli, mind a délutáni tea esetében. Könnyen elkészíthető, mindenki számára kellemes élmény.
![Zabpelyhes sütemény ingredients](https://digitalassets-cdn.thron.com/api/v1/content-delivery/shares/xoxl70/contents/a26a0210-8483-4d97-8558-271d1b0e2cd2/image/2d8905d1-oatmeal_cookies-ingredients.jpg?w=400&q=85)
Hozzávalók
- Vaj vagy margarin 50 g
- Hengerelt zab 25 g
- Liszt 55 g
- Cukor 65 g
- Sütőpor 1 csipet
- Tejszín 1 teáskanál
- Melasz 3-4 teáskanál
- Sütőpapír -
Lépések
1. A vajat egy fedett mikrohullámálló edényben olvassza meg 350 W-on 1½-2 percig. Miután a vaj megolvadt, adja hozzá a többi összetevőt, és óvatosan keverje össze, amíg egy sima tészta keletkezik.
2. Vágjon ki három kört néhány sütőpapírból, ügyelve arra, hogy minden kör azonos átmérőjű legyen, mint amekkora a crisp® tál. Helyezze az egyik lapot a crisp® tálra az első adag keksz készítéséhez.
3. Ossza 3 egyenlő részre a keksz keveréket. Az egyik adagból készítsen 6 egyforma méretű golyócskát. Rendezze el őket a sütőpapíron a tálba és lapítsa ki őket. Helyezze tálat a mikrohullámú sütőbe, és süsse a crisp® funkció használatával 3-4 percig, amíg világos aranyszínűvé válik.
4. Távolítsa el a kekszet tartó papírt a crisp® tálból és hagyja lehűlni egy sima hőálló felületen.
5. Készítse el a keksz második és harmadik adagját is ugyanígy, de csökkentse 1 perccel a sütési időt.