Paradicsomleves

Elkészítés
40 perc

Főzés
30 perc

Kivételes étel, amely egyszerű előkészülete ellenére gazdag és intenzív ízével elkápráztat mindekit. Valóban sikeres recept azok számára, akik szeretik a régi idők ízeit.

Hozzávalók

  • 750 g érett paradicsom
  • 2 evőkanál oliva olaj
  • 1 vékonyra szeletel hagyma
  • 1 összetört fokhagymagerezd
  • 1 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 apróra vágott répa
  • 500 ml zöldség- vagy csirke alaplé
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés

1. Készítsen egy kis rést a paradicsomokon és tegye őket egy mikorhullámálló edénybe, majd süsse 750W-on 6-8 percig mikorhullámú sütővel addig, amíg könnyedén meghámozhatóvá válnak. Hámozza meg és darabolja fel őket és helyezze vissza az edénybe a paradicsomokat.

2. Helyezze az olajat, a hagymát és fokhagymát egy sekély mikrohullámú tálcába, és főzze fedetlenül 3-4 percig 750 W-on.

3. Vegye ki a mikrohullámú sütőből, majd keverés közben adjon hozzá cukrot. Adja hozzá a keveréket a kockára vágott paradicsomhoz, majd fedje le és főzze 8-10 percig 750 W-on. Ha megfőtt, óvatosan vegye ki a tálat a mikrohullámú sütőből, és addig keverje, amíg sima, krémes keveréket kap.

4. Öntse csirke- vagy zöldség alaplébe és főzze, fedetlenül, további 5-6 percig 750 W-on.

5. Ha egy kis extrára vágyik: adjon hozzá friss bazsalikomot és frissen őrölt borsot tálalás előtt.

Összehasonlítás ( Készülékek)

Kérjük adjon meg másik terméket az összehasonlításhoz.