1. Szeleteljük fel a burgonyát karikára vagy kockázzuk fel. A halat mossuk meg és itassuk fel a felesleges nedvességet róla.
2. Rendezze el a felszeletelt burgonyákat egy mikorhullámozható edényben. Adjon hozzá vizet, majd fedje le és főzze a mikrohullámú sütőben 8-10 percig 750 W-on. Főzés közben keverje meg.
3. Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, szűrje le és öntse le a felesleges vizet.
4. Vékonyan zsírozzon ki egy mikorhullámálló tálcát és a burgonyák felét terítse rajta szét. Sózza és borsozza meg. Ezután egy réteg hagymát szeleteljen a burgonyák tetejére, adjon hozzá fokhagymát és petrezselymet, majd erre fektesse rá a halat és maradék burgonyával fedje be. Ízlés szerint fűszerezze majd locsolja meg vékonyan olajjal.
5. Helyezze az edényt a forgótányérra és főzze a kombinált grill funkcióval 350 W-on 18-20 percig. Miután a hal teljesen elkészült, tálalja a fogást.