Sütőben sült hal filé

Elkészítés
40 perc

Főzés
30 perc

Könnyű, nyári második fogás. A hal könnyedsége tökéletesen kiegészíti az aranybarnára és ropogósra elkészített brugonyát, melyek együtt tökéletesen illeszkednek egymáshoz.

Hozzávalók

  • 500-600 g hal filé vagy hal szeletek
  • 1-1.2 kg burgonya
  • 100 ml víz
  • egy csipetnyi só
  • egy csipetnyi bors
  • 1 vékonyra vágott hagyma
  • 1 finomra aprított fokhagymagerezd
  • 1 felaprított petrezselyem
  • 5 evőkanál olaj

Elkészítés

1. Szeleteljük fel a burgonyát karikára vagy kockázzuk fel. A halat mossuk meg és itassuk fel a felesleges nedvességet róla.

2. Rendezze el a felszeletelt burgonyákat egy mikorhullámozható edényben. Adjon hozzá vizet, majd fedje le és főzze a mikrohullámú sütőben 8-10 percig 750 W-on. Főzés közben keverje meg.

3. Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, szűrje le és öntse le a felesleges vizet.

4. Vékonyan zsírozzon ki egy mikorhullámálló tálcát és a burgonyák felét terítse rajta szét. Sózza és borsozza meg. Ezután egy réteg hagymát szeleteljen a burgonyák tetejére, adjon hozzá fokhagymát és petrezselymet, majd erre fektesse rá a halat és maradék burgonyával fedje be. Ízlés szerint fűszerezze majd locsolja meg vékonyan olajjal.

5. Helyezze az edényt a forgótányérra és főzze a kombinált grill funkcióval 350 W-on 18-20 percig. Miután a hal teljesen elkészült, tálalja a fogást.

Összehasonlítás ( Készülékek)

Kérjük adjon meg másik terméket az összehasonlításhoz.